annaengstrom

små bitar av mitt liv..

Flyttkaos!!

Kategori: Allmänt

Här i min lilla lägenhet är de just nu lite lätt kaosartat. :p
 
 
 


Köket är fullt i kartonger vissa uppackade och vissa som är ouppackade.. Rummet har en uppställd ej ihopskruvad soffa, och sovalkoven är fullproppad i 1000tals klödesplagg i oordning. :p
Men de är ju såhär det ska vara innan man får ordning på allt!! Kan ju dock erkänna att jag är grymt nöjd att jag inte köpte något köksbord direkt. vars fasen skulle jag annars ha plats att ha alla kartonger och allt annat som just nu står där, hade jag haft köksbord och stolar hade det varit ännu mer kaos än det är just nu..
 
Hepp hepp tillbaka till stökandet, går inte sitta här hela kvällen. :p

IKEA andra svängen

Kategori: Allmänt

Hepphepp, idag blir det IKEA igen.
Jag och J ska ta och åka dit och shoppa loss. Inte ofta en kille erbjuder sig frivilligt att åka till IKEA men plötsligt händer det. :p Så idag blir det att köpa både ett soffbord och malmbyråer så jag får lite mer förvaring till lägenheten.
Nepp, här kan jag inte sitta kvar, lets go!!
 
 
Är ju tydligt att vi har det vi gör idag. ;p

Underbar känsla!!

Kategori: Allmänt

Detta är en helt under underbar känsla!!
 
Grymt nöjd med tapetern faktiskt, vitt överallt utom på en vägg där denna tapet pryder väggen :))

Nu ska jag och Jessika en snabbis till Piteå, köpa gardinstänger och lite småfix! :)

IKEA

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma efter en låång dag på IKEA!!
innan det jag flyttade ihop med Frans bodde jag ju i lägenhet både på byn och i Piteå men då jag flyttade ihop med frans flyttade jag som bara in hos honom så jag har ju några flyttkartonger med köksgrejer som jag nu fått börja gå igenom och kolla vad jag har och vad jag behöver köpa, och det gjorde jag idag, sen då mamma slutade 13 så for jag och plockade upp henne och sen styrde vi mot Haparanda och IKEA.
Underbart!! Visste vad jag behövde och hittade nästan allt jag skulle ha, blev inga gardinstänger då den smalare varianten inte fanns på lager. men jag köpte nytt porslin, då jag hade sålt det jag hade var det ett måste.
 
Och inne på IKEAs köksavdelning blev jag kär!! Jag älskar ju blått och lite mönstrat sitter ju aldrig fel.
Så hem från IKEA kom jag med detta:
KOLLA!!! jag är kär!!! Köpte den stora tallriken och skålarna, den lilla tallriken med ballongerna på hoppade jag över och tog vanliga vita, känndes som att de skulle vara lite för jobbigt att äta på så mycket möster.
Nu i efterhand då jag väl är hemma ångrar jag mig att jag inte köpte djuptallriken med..
Men jag ska tillbaka på IKEA på fredag så då köper jag dom nog då om dom finns kvar vilket jag hoppas för jag vill verkligen ha dom. :)
 
Sen kollade jag på IKEA på malm serien, behöver lite mer förvaring i läggan nämligen, så måste mäta hur mycket plats jag får kvar då jag ställt in min soffa. Har hittat den perfekta soffan som jag bara måste köpa!!
En ljusgår soffa med divan på ena sida och "myshörn" på andra sidan. kommer upp bilder senare då jag fått in allt i lägenheten. underbart!!
 
 

Lifestylebymrr

Kategori: Allmänt

Jag har ju varit med i något som heter Lifestylebymrr de senaste veckorna här innan jul. 
Jag gjorde en ganska grym resa skulle jag själv säga, -7 kilo på vågen och totalt rnt 50 centimeter på hela kroppen har försvunnit. Gode grymt att jag klarat det med något så enkelt att följa ett kostschema och ett träningsschema som jag fått, och ju mer man ser som förändras desto mer jobbar man för att det är så kul att se sin egen framgång.
 
Men nu har det varit jul och det är massor med god mat, massor med fika och godis som står framme överallt. och vad gör jag? jo som jag alltid gjort. jag vräker i mig allt gott jag hittar typ. Känns inte så himla bra. Men gjort är gjort. Sen såklart då man har huset fullt med släktingar och det är julledigt blir det inte allt för mycket träning gjort heller, annat än snöskottning. :p
 
Känns inte så bra nu i efterhand. och som pricken över i så har jag dragit på mig en riktig förkylning som inte vill släppa taget. och vill man träna massa då? Nepp, vill att skiten ska försvinna innan man börjar träna igen..
Så nu har jag en del cm som ska bort igen innan jag är där jag var i slutet av resan men det är nog inte så svårt när kosten läggs tillbaka som den tidigare var..
 
Tankar om Lifestylebymrr:
För en sån människa som mig som inte kan eller vet någonting om kostupplägg och vad jag ska äta och framför allt hur jag ska äta är detta ett toppenupplägg. Då man får ett kostschema som bara är att följa. Jag har i tidigare "ansträngningar" vetat vad som är bra/dåligt att äta, ja mena de vet ju typ alla ganska lätt. Men att veta hur mycket man ska äta. det är inte riktigt alltid så enkelt. trodde verkligen inte att jag skulle äta så mycket som jag gjorde under denna perioden för att gå ner i vikt. men tji fick jag för att jag trodde det. för allt det jag åt var ju inte ens nära på hur mycket jag skulle äta ifall jag skulle äta allt det jag behöver för att ,min kropp ska gå +-0..
 
Sen är det ju alltid bra att få ett nytt träningsupplägg och för mig som tidigare inte vågat gå på gymmet med fria vikter för att jag inte vetat vad jag ska göra har det nu blivit en "självklarhet", såklart så tränar jag ju en del på maskinerna med. oftast då jag tränar ben efttersom jag har min knäskada så får jag inte och vågar inte heller köra så mycket fritt så kör antingen i maskiner eller i smithställning.
 
Men nu efter allt detta är det helt underbart att veta att jag har kunkapen för att träna på fria vikter, jag vet hur man ska göra övningarna nu. det visste jag inte tidigare. jag känner mig bekväm på gymmet nu, gjorde jag inte riktigt i början. men nu så..
 
känner mig grymt taggad att dra igång igen nu så kanske jag är ett steg närmare den kroppen jag vill ha till sommaren. kan ju inte bli bättre än så!! 

Möbelshopping

Kategori: Allmänt

Är i Luleå och kollar in lite möbler.
Har ju letat lägenhet några månader nu, men inte så mycket framgångar tills förra veckan.
Var först och kollade på en riktigt fin tvåa, men att stå ensam och betala en hyra på typ 5600:- är inte riktigt det lättaste då man inte har ett fast jobb heller för den delen. Men efter att ha pratat några svängar med han som är ansvarig för lägenhetsgrejset på Älvsbyns fastigheter så ringde han upp och sa att han fått en etta på Apeln ledig, så jag drog med mig pappa och åkte iväg och kollade på den.
Hade inte förväntat mig så mycket, men kommer dit och kollar, kaklat inne på toan, avskilt kök, och så ett relativt stort rum med sovalkov. vitt i köket och klickgolv i rummet. 
Såg ju grymt bra ut, sen säger han att hela lägenheten ska tapetseras om och taket ska målas, perfekt!!
Så jag fick välja tapeter dock från ett litet utbud de har men fanns faktiskt en hel del intressanta tapeter. men som jag är så vill jag ju ha vitt vitt och äter vitt.
 
Så nu då jag tackat ja till lägenheten och valt tapeter och mätt lite i lägenheten är det nu dags för möbelshopping. därför är jag ju i luleå och kollar på soffa, tv och tvbänk. sen blir det ju självklart en sväng på IKEA med. :) hör ju alltid till.
 
 
Nu ska jag ta och hugga in på min mat som jag just fick, MUMS!! :)
 

Hahahaha

Kategori: Allmänt

Haha i somras då jag och Hanna jobbade vår sista dag på Polarbröd tog vi ett kort och mailade ut till alla och tackade för oss, i veckan har
Niklas hittat igen det fotot som nu pryder hans dörr.
 
 
Och som pricken över i var de ju "kavajfredag" mitt och Hannas påhitt, fredagar skulle man ha kavaj på sig! :p
 
Gode snygga vi var och jag typ 7 kilo tyngre på de fotot! Tack och lov tog jag tag i mig själv :)) 

Lillen ser gode arg ut..

Kategori: Allmänt

Haha, sitter man och äter och platsar lillen ser han ut såhär:
 
 
Man kan rent säga att han är grymt gullig då han ligger och surar! ;p